Alternatieven

Wilt u een wasmachine kopen? Lees dan vooraf onze kooptips en koop de wasmachine die bij u past.

De beste Wasmachine kooptips

Wasmachinekopen adviseert u bij de aankoop van een wasmachine om op een aantal zaken te letten.Lees daarom de volgende punten door alvorens u een wasmachine koopt:

1. Het toerental van de wasmachine: hoe hoger het toerental van de wasmachine, hoe droger de was uit de wasmachine komt. Dit verschilt per merk. De ene wasmachine levert met 1200 toeren net zulke droge was als een ander merk bij 1400 toeren. Over het algemeen is de centrifuge instelbaar van 1000 tot 1400 toeren per minuut.

2. Capaciteit en benodigde ruimte: De maximale capaciteit of vulgewicht van een wasmachine is gemiddeld 7kg. Let bij aanschaf van de wasmachine goed op de beschikbare ruimte voor de wasmachine.

3. De deurscharnier van de voorlader: afhankelijk van de plek waar de wasmachine komt te staan kan de vuldeur naar links of naar rechts openslaan. Tegenwoordig is het bij de meeste modellen mogelijk om de deurscharnier te verwissellen.

4. Was-droogcombinatie: kies voor een was-drrogcombinatie afhankelijk van de ruimte die u beschikbaar heeft. Het kan zijn dat u wel ruimte heeft voor een wasmachine, maar niet voor een wasdroger, dan kan een wasmachine met was-droogcombinatie uitkomst bieden.

5. Energielabel: De energieklasse, het wasresultaat en het droogresultaat is bij de meeste wasmachines klasse A (zeer goed) of B (goed).

6. Het aantal wasprogramma’s en de lengte van de programma’s.